Roxviksgatan 8D, Linköping
+46 13 46 55 455
info@ostgotafonster.se

Vårt Koncept

Vårt koncept

Välkommen till Östgötafönster. Vi är ett företag fullt av fönsterexperter som har lång erfarenhet och kunskap i branschen. Vi vet hur man gör jobbet och gör det gärna åt er!

I er bostadrättsförening har ni naturligtvis en underhållsplan där framtida investeringar och förbättringar finns med. Som styrelsemedlem har ni koll på när det är dags att titta över era fönster. Men ett fönsterbyte kräver mer än så. Ett fönsterbyte (och kanske dörrbyte) är ett stort projekt som kräver god planering och kunskap. Med vår FönsterPlan får ni den kunskap ni behöver och kan ta full kontroll över hela projektet från förfrågningar och offerter till slutbesiktning. I FönsterPlan bjuder vi på inspiration, kunskap och erfarenheter från lyckade fönsterbyten. Vidare berättar vi om möjligheter till energibesparing, vilka möjligheter till bidrag och även alternativa finansieringsalternativ. Skulle det dyka upp fler frågor som egenskaper på själva fönstret finns experter på plats för att svara på alla frågor. För att göra det enkelt kommer vi gärna till ett av era styrelsemöten och går igenom vår FönsterPlan och svarar på just era frågor och funderingar. Genomgången tar cirka 20 minuter och vi bjuder gärna på något gott under tiden ni lyssnar. Givetvis är detta helt kostnadsfritt för föreningen så boka gärna en intressant och lärorik stund – kanske redan till nästa styrelsemöte? Ring oss direkt på 013-465 54 55.

Så här går det till

1. Hembesök och prisförslag

När ni kontaktar oss kommer en av våra fönsterexperter hem till er, kostnadsfritt. På plats hjälper vi er att välja rätt produkter och informerar er om hur arbetet kommer att gå till. Vi går igenom fastighetens behov, mäter och lämnar ett prisförslag utifrån de produkter ni valt. Därefter lämnar vi ett totalpris, där arbetskostnaden ingår – alltså inga oförutsedda kostnader.

2. Tillverkning och leverans

Vi skickar er beställning till vår fabrik som tillverkar dina fönster och/eller dörrar – helt skräddarsytt för din fastighets behov. Därefter kommer vi överens om leveranstid.

3. Montering

Era fönster och/eller dörrar levereras hem till fastigheten. Våra fönsterexperter på montage kommer hem till er. Vi monterar nya bleck och foder, om det avtalats. När vi är klara grovstädar vi arbetsplatsen efter oss. Har ni möjlighet får ni gärna vara hemma under arbetets gång, men det är inte nödvändigt.

4. Garanti och uppföljning

När arbetet är klart går vi igenom hur era nya fönster och dörrar fungerar samt skötselråd. Självklart lämnar vi fleråriga garantier, både på produkterna och utfört arbete.

Garantier

Som gör ditt val enkelt

Kvalitéten i Östgötafönsters produkter finns inbyggt i kärnan. Vi använder enbart det bästa virket, tätvuxen furu från Sverige, och vi är generösa med torkningstiderna. När den färdigbearbetade fönsterprofilen ligger klar rötskyddas den i vår toppmoderna impregneringsanläggning för att slutligen lackeras i en elektro-statprocess.

Därför lämnar vi också ovanligt generösa garantier*: – 20 års rötskyddsgaranti på av oss ytbehandlade fönster och fönsterdörrar (aluminiumbeklädda). – 15 års rötskyddsgaranti på av oss ytbehandlade fönster och fönsterdörrar (trä/trä). – 10 års rötskyddsgaranti på av oss ytbehandlade fönster och fönsterdörrar. – 10 års garanti mot kondensbildning mellan isolerglasen. – 10 års funktionsgaranti på övriga delar. *Rötskyddsgaranti gäller ej obehandlade produkter

Miljö och kvalitét

Vi arbetar ständigt för att utveckla vår service och kvalité. Ännu nöjdare kunder är det främsta målet med vårt kvalitetsarbete. Hela mötet med oss från hembesök till montering och slutbetalning skall handla om totalkvalitet.

Det är därför vi alltid strävar efter att ge dig de allra bästa produkterna för dig och ditt hem. Miljön är också viktig för oss. Våra mål och riktlinjer för hur vi ska arbeta för en bättre miljö och en hållbar utveckling är glasklara. Allt vi gör ska genomsyras av ett aktivt miljötänk. Att byta fönster via oss ska inte bara spara energi utan även miljön.

4 argument att välja Östgötafönster

Stilren design

Ren och tät design genom dolda beslag

Östgötafönsters produkter med dolda glidbeslag ger ett renare utseende och en vädertåligare funktion. Fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar levereras med demonterbar tätningslist. Listen kan enkelt avlägsnas tillfälligt, till exempel vid en framtida ommålning. Snyggt, smart & unikt!

Djupimpregnerade

Extremt rötskyddade för långvarig livslängd.

Kvaliteten i våra fönster finns inbyggt i kärnan. Vi använder enbart tätvuxen furu från Sverige, och vi är generösa med torkningstiderna. När den färdig- bearbetade fönsterprofilen ligger klar rötskyddas den i vår toppmoderna impregneringsanläggning för att slutligen ytbehandlas i en elektro-statprocess. Över trettio år utan reklamationer relaterade till rötskador talar till vår fördel.

Slitstarkt

Gediget, och svensktillverkat.

Samtliga våra produkter har glas monterade enligt MTK 4 (med förseglade hörn), vilket försvårar inbrott. Våra EFD fönsterdörrar är utrustade med dubbla hakregelkolvar som standard. Våra FYD fönsterytterdörrar samt EFD fönsterdörrar har fyra gångjärn med bakkantssäkring som standard. Förstärkt slutbleck är standard i våra EFD fönsterdörrar. Det ger ökad säkerhet och minskade förslitningsskador på karmträet.

P-Märkt

Beviset för hållbara fönster och hårda tester.

En P-märkning av fönster och fönsterdörrar innebär att extra höga krav ställts på funktion, bl a avseende luft- och regntäthet, värmeisolering, manövrerbarhet och upprepad öppning och stängning. Kraven verifieras genom provning eller beräkning enligt europeiska standarder av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Reglerna innehåller också krav på bl a träråvara, ytbehandling, lim, tätlister, glasrutor och glasning.

Fördelar med fönsterbyte mot renovering

Att enbart renovera sina fönster kräver från första början att det finns några speciella orsaker att göra detta. Det man skall vara medveten om när det gäller renovering är att det inte blir bättre fönster och dörrar utan man ersätter ursprunget. Renovering av fönster och dörrar är en återkommande process och kan på ett lätt sätt ersättas av ett byte.
Fördelar med fönster och dörrbyte är saker sådan som: – Förbättrat u-värde (isolering) – Förbättrad funktion – Minskar underhållet – Förbättrad isolering runt fönster och dörrar – Bättre boendemiljö – Förenklar underhållet av fönster och dörrar – Förenklar tvättning – Kostnaderna kan bestämmas i förväg – Minskad energi åtgång Fönsterexperterna erbjuder därför fullständiga fönster och dörrbyte till fasta priser.